Nokian kaupunki

Kuntainfo

Nokia on kasvava, yli 33 000 asukkaan kaupunki Pirkanmaalla, Suomen vetovoimaisimmalla Tampereen kaupunkiseudulla.  Nokialla yhdistyvät kaupunkiseudun monipuoliset palvelut sekä pienen kaupungin ihmisläheinen tunnelma. Nokialla voi nauttia kauniista asuinympäristöstä ja ihmisläheisistä palveluista eikä suurkaupungin sykkeeseenkään ole pitkä matka. Omakotitontit ja hyvät liikenneyhteydet ovat houkutelleet kaupunkiin 2000-luvulla runsaasti uusia asukkaita. 

Nokialla voimme nauttia samanaikaisesti sekä kauniista asuinympäristöstä että ihmisläheisistä palveluista ja samalla Tampereen kaupunkiseudun tasokkaista erikoispalveluista, kuten korkeakouluista, teattereista, taidemuseoista, konserteista ja niin edelleen. Osa näistä erikoispalveluista on sijoittunut Nokialle: täältä löytyy muun muassa kylpylähotelli, golfkenttä, jäähalli ja seudun parhaat hiihtoreitit.

Nokia sijaitsee valtateiden 3, 11 ja 12 solmukohdassa ja kaupungista on hyvät kulkuyhteydet kaikkiin suuntiin. Tampereen keskusta on vain 15 minuutin ajomatkan päässä ja junat pysähtyvät Nokian rautatieasemalla usean kerran päivässä. Äkkilähtö ulkomaillekin on helppoa, sillä Tampere – Pirkkalan lentoasema sijaitsee vain 15 kilometrin etäisyydellä Nokian keskustasta.

Nokia tunnetaan vahvana teollisuuden kaupunkina, jonka maaperässä ovat Nokia-konsernin juuret. Eikä teollinen perinne ole vain historian havinaa, sillä teollisuuden työpaikkoja on edelleen lähes puolet kaikista työpaikoista. Teollisuus on edelleen tärkeä työllistäjä ja kaupungin vireyttäjä ja tarjoaa myös mahdollisuuksia kaupungin jatkuvalle kehittymiselle. Tunnetuimpia nokialaisia tuotemerkkejä lienevät Nokian Renkaat, Nokian Jalkineet, Nanso ja Molok-syväkeräysjärjestelmät sekä paperimerkit Nessu, Embo, Emilia ja Lotus. Vuoden 2012 alussa Nokialla on noin 1700 yritystä ja yli 11 000 työpaikkaa.

Lisätietoja Nokiasta löydät näiltä internetsivuilta. Mikäli jokin kaipaamasi tieto kuitenkin puuttuu, ota epäröimättä yhteyttä kaupungin henkilökuntaan, p. (03) 5652 0000.

Nokia cityrace

Nokia cityrace on leikkimielinen kilpailu, joka esittelee reippaalla ja mukaansatempaavalla tavalla Nokian kaupunkia. Kolme seikkailuhenkistä paria lähetetään liikkeelle tehdassaaresta, maailmakuulun Nokia-yhtiön synnyinsijoilta. Edessä on mielenkiintoisia tehtäviä, joiden kautta tutustutaan kaupungin palveluihin, elinkeinoelämään, kulttuuriin ja ihmisiin.

Katso, kuinka kilpailijoiden käy. Ketkä selviytyvät tehtävistä nopeimmin ja voittavat koko kisan?

Esitteet

Nokian kaupungin esitteitä voi lukea ja tulostaa verkkosivuilla. Esitteitä voi myös noutaa maksutta jakelupisteistä:

  • Kaupungintalo, Harjukatu 23
  • Kerhola, Souranderintie 13
  • Nokian uimahalli, Välikatu 24

Useimpia esitteitä on saatavilla myös kirjastoista ja ABC Kolmenkulman infopisteestä, Rounionkatu 140.

Nokia on täällä. - esite

Nokia-yhtiön juuret ovat täällä. -esite

Nokia-yhtiön juuret ovat täällä.  (2.0 MB)
Tietoa Nokian kaupungin teollisesta historiasta ja Tehdassaaresta.