Nokian kaupunki

Pirkkalaistori täyttyy kauppiaista Kevätmarkkinoilla

16.5.2017

Nokia-viikon ohjelmaan jo perinteisesti kuuluvat Kevätmarkkinat järjestetään Pirkkalaistorilla torstaina 18.5. klo 9-16.

Markkinakojujen lisäksi luvassa on myös paikallisten toimijoiden tuottamaa musiikki- ja viihdeohjelmaa. Päivän aikana yleisöä viihdyttävät mm. Waskivaarit, Nokian Mieskuoro, Nokian Tanssiaseman oppilaat, tanssiryhmä Mirame, Nokian Eläkeläiset ry:n ohjelmaryhmä sekä tanssiorkesteri Nokfox.

”Mukaan on ilmoittautunut 50-60 kauppiasta eri puolilta Suomea”, kertoo tapahtuman järjestelyistä vastaava Inka Lylymäki. ”Tuotemyyntikojujen lisäksi markkinoilla on myös ruokamyyntiä ja lettukahvila.”, Lylymäki lisää.

Nokian kaupungin alkuvuodesta hankkima, liikuteltava esiintymislava otetaan ensi kertaa käyttöön markkinapäivänä. Ohjelma torin lavalla alkaa klo 9 Waskivaarien fanfaarilla, jonka jälkeen juhlatoimikunnan puheenjohtaja ja lavan hankintaan johtaneen valtuustoaloitteen tekijä, Tuomo Nenonen, julkistaa lavalle annetun nimen.

Uuden Nokia-laulun ensiesitys Kevätmarkkinoilla

Heti aamusta kuullaan myös uuden, lasten sanoittaman Nokia-laulun ensiesitys. Nokian alakouluille järjestettiin Nokia-laulun sanoituskilpailu kevättalvella ja uusi Nokia-laulu julkaistaan markkinoilla klo 9-10. Tilaisuuteen osallistuu runsaasti koululaisia: kilpailun kolmen parhaan laulun tekijät sekä Nokian musiikkiluokkien kuoro. Sanoituskilpailu järjestettiin osana Nokian Kulttuuripolun toimintaa Nokian kaupungin 80-vuotisjuhlavuoden merkeissä.

Markkinoille on vapaa pääsy. Markkinatapahtuman järjestää Piazzatores ja lavan ohjelman tuottaa Nokian kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä paikallisten musiikkitoimijoiden kanssa.

Nokian kevätmarkkinat ovat osa meneillään olevan Nokia-viikon ohjelmaa. Kaupungin nimikkoviikon ohjelma jatkuu Nokialla 21.5. saakka.

Katso koko ohjelma