Nokian kaupunki

Kitara soi jälleen Pirkanmaalla ja Nokialla

23.5.2017

Kolmastoista Tampere Guitar Festival 3.-11. kesäkuuta esittelee kitaravetoista musiikkia laajasti. Ohjelmassa on jazzia, bluesia, sinfonista orkesterimusiikkia, fingerstyle-kitarointia, swingiä, folkia, flamencoa ja klassista soittoa.

Konsertteja järjestetään Tampereen lisäksi myös useassa ympäristökunnassa, kuten Nokian Siurossa sijaitsevassa Knuutilan kartanossa.

Keskiviikkona 7. kesäkuuta Knuutilan kartanossa kuultavassa konsertissa esiintyy klassinen kitarataiteilija Andrzej Wilkus. Andrzej Wilkuksen ura kitaristina alkoi 1980-luvun puolivälissä, jolloin hänet palkittiin useissa kansainvälisissä kitarakilpailuissa Saksassa, Puolassa ja Unkarissa. Opiskeltuaan kotikaupunkinsa Katowicen musiikkiakatemiassa Puolassa hän muutti Suomeen 1989 ja valmistui Sibelius-Akatemiasta 1993 Seppo Siiralan ja Timo Korhosen kitaraluokilta. Opettajana Wilkus on jakanut kokemuksiaan Sibelius-Akatemiassa ja ammattikorkeakouluissa jo 20 vuoden ajan. Solistisen opetuksen lisäksi hän on ansioitunut myös kitaransoiton pedagogiikan kehittäjänä. Tänä keväänä Wilkus valittiin Taideyliopisto Sibelius-Akatemian kitarapedagogiikan lehtoriksi.

Siuron konsertissa Andrzej Wilkus soittaa Johann Sebastian Bachin Luuttusarjan E-duuri BWV 1006a sekä André Jolivetin vuonna 1972 säveltämän teoksen Tombeau de Robert de Visée.

Ohjelmassa on musiikkia myös Emilio Pujolilta sekä Heitor Villa-Lobosilta.