Nokian kaupunki

Nokia-viikko houkutteli kaupunkilaiset liikkeelle

23.5.2017

Waskivaarit avasivat Kevätmarkkinat Pirkkalaistorilla 18.5.

Nokian kaupungin nimikkoviikkoa vietettiin eri puolilla kaupunkia 13.5.-21.5.

Vuosittainen tapahtumaviikko nostaa esille nokialaiset järjestöt, seurat, palvelut sekä vapaa-ajan harrastusmahdollisuudet. Viikon ohjelmassa oli mukana lähes 90 tilaisuutta, joissa yleisöllä oli mahdollisuus tutustua monipuolisesti nokialaisiin käyntikohteisiin, kulttuuri- ja vapaa-ajantarjontaan sekä harrastusmahdollisuuksiin.

Viikon tapahtumissa vieraili yhteensä runsaat 10 000 kävijää. Tapahtumajärjestäjien ilmoittamien kävijätietojen mukaan yleisömäärällisesti suosituimpia tilaisuuksia olivat Prisma Nokian kevättapahtuma (1500), Kevätmarkkinat (1000), Nokian Urheiluautoilijoiden peräkonttikirppis ja rompetori (950), splash action -vesihuvipuistoradat uimahallilla (629), Katukarnevaali Souranderintiellä (600) ja avointen ovien päivä Nokian paloasemalla (500). Myös Puropuiston päiväkodin orkesterin liikunnalliset lastenkonsertit (450), Kasvun aika -näyttely (376), liikunnallinen Nokian Kymppi (250), Kuorekarnevaali (300), Knuutila-päivä (200) sekä Historian polut -kierros Pitkäniemessä (149) saivat yleisön runsain joukoin liikkeelle.

Nokia-viikolla julkaistiin myös uusi, alakoululaisten sanoittama Nokia-laulu, jonka ensiesitys kuultiin Kevätmarkkinoilla. Osana viikon ohjelmaa valittiin myös uusi Miss Nokia. Kaupungin lisäksi tapahtumia järjestivät lukuisat paikalliset yhteisöt: yhdistykset, seurat ja yritykset sekä Nokian seurakunta.

Nokia-viikkoa vietetään seuraavan kerran toukokuussa 2018. Viikon ohjelmaa koordinoi Nokian kaupungin kulttuuripalvelut.

Palautetta Nokia-viikon ohjelmasta voi antaa kotisivuilla

Päivitetty klo 12.55 Prisma Nokian kevättapahtuman kävijämäärä.