Nokian kaupunki

Hinttalan kesä kootaan nokialaisin voimin

1.6.2017

Hinttalan kotiseututalon kesäkausi näyttäytyy jälleen vilkkaana. Ohjelmasta vastaavat suurelta osin nokialaiset kulttuuritoimijat, niin yksittäiset taiteilijat ja käsityöläiset kuin erilaiset kulttuurijärjestötkin. Kesäkausi käynnistyy tiistaina 6.6.2017.

Nokian kaupungin viettäessä 80-vuotisjuhlavuotta on Hinttalan kesä hyvä osoitus siitä, kuinka vireää ja monipuolista kulttuuritoimintaa paikkakunnalta löytyy. Hinttalan kotiseututalon tapahtumia koordinoi Nokian kaupungin kulttuuripalvelut, kesäoppaina toimivat kaupungin kesätyöntekijät.

Sunnuntaiaamujen brunssikonsertit ja ukulele-ilta kesän uutuuksia
Hinttalan uusi kesäkahvila järjestää viikoittain sunnuntaibrunsseja, ja keskikesällä niiden yhteyteen järjestetään myös konsertteja. Pirkan opistolta mukana ovat Jenni Jäsken Laulu Soi!-kuoro, 10-henkinen jazz-orkesteri PirSKe Jazzband sekä Kiri Huhtasen pianomusiikkia moneen makuun. Nuoria, ansioituneita muusikoita edustavat Iidamari Ahonen, klarinetti, Samuel Ahonen, klarinetti ja Sanni Kangas, viulu ja kesäiseen soitantaan yhtyy myös Pekka Ahonen, klarinetti. Vanhaa tanssimusiikkia brunssille tuo Welmut. Brunssi on maksullinen, mutta konsertteihin on vapaa pääsy.

Ukulele saapuu Hinttalaan ke 2.8.! Ukentlemen on ukulelebändi Pirkanmaalta ja sen ohjelmisto koostuu tarkoin valituista kevyen musiikin helmistä. Mukana on kaikille tuttuja iskusävelmiä, osa hauskoista kappaleista on yhtyeen omaa käsialaa. Ilta aloitetaan kaikille avoimella ukulele-työpajalla klo 18-19, ja klo 19-20 on vuorossa Ukentlemen-yhtyeen konsertti.

Hinttalassa on ohjelmaa kaikenikäisille
Lapsiperheiden ohjelmassa on kaupunginkirjaston satutunteja ja nukketeatteriesityksiä. Lastenmusiikkiduo Höpinätötterön konsertti järjestetään pihamaalla la 17.6. klo 13, instrumentteina ovat kontrabasso, akustinen kitara sekä erinäiset hilavitkuttimet. Uulun konsertissa la 8.7. klo 13 taas tutustutaan monen eri maan perinnesoittimiin ja lauluihin. Taidekasvattaja Outi Virtasen työpajat sopivat kaiken ikäisille lapsista vanhuksiin. Kesän aikana tehdään mm. käpylehmiä, juhannusjuhlien lippunauhoja ja kokeillaan hiilipiirustusta. Omatoimiverstas on avoinna nikkareille koko kesäkauden.

Hinttala soi - kesäkonserttien sarjan aloittaa Nokian Harmonikkakerho ke 14.6. klo 18. Nokialaiset eläkejärjestöt järjestävät alueella useammankin tilaisuuden ja Nokian seurakunnan kesäiset yhteislaulutilaisuudet ovat su 11.6., 16.7. ja 13.8. klo 14. Ohjelmistossa on myös monen vuoden suosikki, Tai Chi-voimistelu.

Koskettavia kulttuurielämyksiä
Juhlavuoden merkeissä Hinttalassa esiintyy teatteriohjaaja, lausuntataiteilija Sina Kujansuu. ”Suomi 100 - Nokia 80 - elettyä elämää proosaan kirjattuna”-tilaisuus järjestetään pihapiirissä su 2.7. klo 14. Kulttuuripalvelupäällikkö Kaisa Kirkko-Jaakkolan kuvia, puhetta ja kulttuuria neljältä vuosikymmeneltä kuullaan Suven ja Runon päivänä to 6.7. klo 14. Kesällä 2015 hurmannut Etunäyttämön Hallasuon kukka tekee paluun yleisön pyynnöstä. Heinäkuussa olevien esitysten lippuja voi tiedustella www.nokiannayttelijayhdistys.fi. Kankaantaan Naiset ry:n Elokuun illan ohjelma sisältää työläisnaisen arkea kuluneiden sadan vuoden aikana, tilaisuus järjestetään ti 8.8. klo 18.

Kuvataide- ja käsityönäyttelyt valtaavat aittarivin
Aitoissa on koko kesän ajan vaihtuvia näyttelyitä. Käsityöt ja taideteokset ovat myös pääsääntöisesti myynnissä, joten Hinttalassa kannattaa poiketa lahja- ja tuliaisostoksilla. Tuttujen tekijöiden rinnalla nähdään mm. Outi Virtasen akryylimaalauksia, Maarit Ali-Marttila-Olkkolan ja Marika Koskimäki-Ketelän kalligrafiaa ja sekatekniikkatöitä sekä Kari Mannilan puisia lehtisahaustöitä.

Nokianvaltatien varrella sijaitseva Hinttalan kotiseututalo sijaitsee alkuperäisellä paikallaan. Rakennukset kertovat 1800-luvun talonpoikaiskulttuurista. Museolla opastavat kesäoppaat, jotka kertovat myös paikkakunnan muista vierailukohteista.

Tapahtumiin on vapaa pääsy eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon, poikkeuksista mainitaan erikseen. Tarkemmat, päivitetyt tapahtumatiedot löytyvät osoitteesta http://www.nokiankaupunki.fi/kuntien-tapahtumakalenteri/

Hinttalan kotiseututalo
Nokianvaltatie 5, 37100 Nokia