Nokian kaupunki

Opastetut retket

Nokian ja Pirkkalan auktorisoidut matkailuoppaat toteuttavat tilauksesta opastettuja kiertoajeluja sekä tutustumisretkiä ja kävelykierroksia alueelle saapuville vieraille ympäri vuoden. Kierroksen sisältö, reitti ja kesto  voidaan suunnitella ryhmän toiveiden pohjalta. 

Opastuksesta veloitetaan käytetyn ajan perusteella. Ryhmän koko ei  vaikuta hintaan.  Minimiveloitus opastuksesta on 60 € tunnilta/ryhmä. Hinta sisältää vain oppaan palkkion, joten ryhmä hankkii tarvittavan linja-auton tai taksin yleensä itse. Opastuksen voi varata sähköpostitse tai puhelimitse suoraan oppaalta.

Oppaiden yhteyshenkilöt:

Kaija Hakala, Nokia
kaija.hakala@nokiankaupunki.fi
p. 040 506 1796

Pirkko Veiranto, Pirkkala
pirkko.veiranto@kolumbus.fi
+ 35840 742 5852

Esimerkkejä opastetuista kierroksista

Nokia tutuksi
Kiertoajelu Nokialla, muinaisen suur-Pirkkalan sydämessä.  Tutustutaan paikkakunnan historiaan Nuijasodan ja kuninkaankartanoiden ajoista aina Nokian teollistumiseen ja kaupungistumiseen.  Nähdään nokialaisille tuttuja "linnoja"  ja  nykyistä kylpyläkaupungin elämänmenoa.  Kierroksen kesto 1 - 2  tuntia.

Tehdassaari
Kävelyretki Nokia-yhtiön menestystarinan alkulähteillä Nokianvirran rannalla.  Tutustutaan teollisuuskaupungin historiaan vanhojen rakennusten ja henkilöiden kautta.  Kierros voidaan tehdä myös linja-autolla.  Kierroksen kesto 1 tunti.

Opastuskokonaisuus ryhmän toiveiden mukaan
Muita retkimahdollisuuksia ovat esimerkiksi maaseuturetket nokialaisiin kyliin, ostoskierros tehtaanmyymälöihin tai tunnelmallinen hautausmaakierros sekä pyöräretket lähiseudun kohteisiin. Kierroksen sisältö, reitti ja kesto voidaan suunnitella ryhmän toiveiden pohjalta.

Lue lisää Nokian ja Pirkkalan matkailuoppaat ry:n kotisivuilta

Erä- ja melontaretket, kalastusretket

Eräkettu
Elämykselliset ohjelmapalvelut: opastetut melontaretket, lumikenkäretket ja ohjattu köysitoiminta matalaköysiradoista kiipeilyyn, koulutus- ja virkistyspäivät yrityksille sekä eräpalvelut- ja varusteet.

Kuikan Kujeet
Räätälöityjä kalastusretkiä, hetkiä vesillä ja luonnossa ammattitaitoisten kalastusoppaiden luotsaamana.

T:mi Jan Holm - kalastusretket ja vuokrattavat soutuveneet
Kalaretkiä 2 - 10 henkilön ryhmille valmiiksi räätälöitynä asiakkaan toiveiden mukaan, myös isommat ryhmät ja kalastustapahtumien järjestäminen toiveiden mukaan Pirkanmaalla, Mahnalanselkä – Kirkkojärvi vesistöllä Hämeenkyrössä sekä Kulovesi – Rautavesi alueella. Helppokulkuisen kalastuslautan ansiosta mukaan pääsevät myös liikuntarajoitteiset henkilöt, sillä lauttaan mahtuvat myös pyörätuolit. Myös erilaiset maisemakierrokset tai retket tilauksesta.

Miharin rannassa (Maisematie 803) 2 kpl vuokrattavia soutuveneitä. Vuokrahinta 5 € tunti tai 30 € vuorokausi, hinta sisältää veneen, airot, äyskärin sekä  pelastusliivit ennakkovarauksella. Vuokrattavissa myös kanootti. Vuokraus ja tiedustelut Miharin rantakioskilta tai Tm:i Jan Holm, p. 040 583 7487.

Nokian teatterin teatteripaketit

Nokian kesäteatterin ja Nokian teatterin teatteripaketit sisältävät teatterilipun sekä maittavat väliaikakahvit.

Teatteripakettien varaus ja tiedustelut:
Nokian teatteri
p. 010 2922 421 ja 010 2922 422
nokiantyovaenteatteri(at)kolumbus.fi