Nokian kaupunki

Asuminen ja rakentaminen

Nokia on tasaisesti kasvava yli 30 000 asukkaan kaupunki ja kiinteä osa vetovoimaista Tampereen kaupunkiseutua.

Täällä ovat lähellä sekä kaupungin palvelut ja harrastusmahdollisuudet että monipuolinen luonto. Voimme nauttia samanaikaisesti sekä kauniista asuinympäristöstä, ihmisläheisistä palveluista ja muista "pienen" kunnan hyvistä puolista että 300 000 asukkaan kaupunkiseudun tasokkaista erikoispalveluista, kuten korkeakouluista, teattereista, taidemuseoista, konserteista ja niin edelleen.

Omakotitontit ja hyvät liikenneyhteydet ovat houkutelleet kaupunkiin 2000-luvulla runsaasti uusia asukkaita. Etenkin lapsiperheet viihtyvät luonnonläheisillä asuinalueilla.

LUPAPISTE - sähköinen asiointi 

Nokian kaupungin rakennusvalvonta siirtyy kokonaan sähköiseen arkistointi- ja lupakäsittelyyn 1.1.2017 alkaen. Rakennus- ja toimenpidelupien hakeminen on Nokialla ollut mahdollista sähköisen www.lupapiste.fi -palvelun kautta 1.4.2015 alkaen.

Arkistolaitoksen antaman uuden määräyksen mukaisesti rakennusvalvontaviranomaisen tulee arkistoida rakennuslupa-asiakirjat sähköisessä muodossa. Edellä mainitusta syystä rakennus- ja toimenpidelupia tulee 1.1.2017 alkaen hakea sähköisen www.lupapiste.fi -palvelun kautta.

Sähköinen järjestelmä helpottaa luvanhakua. Luvanhakija pystyy pyytämään tarvitsemiaan ennakkolausuntoja, esittelemään luonnosvaiheen suunnitelmia sekä jättämään hakemuksensa täysin oman päivittäisen aikataulunsa mukaan, ilman erillistä palveluaikaa varaamatta. Lisäksi sähköinen järjestelmä mahdollistaa lupavaiheen naapurikuulemisen suoraan järjestelmän kautta.

Lupapiste on asiointipalvelu, jossa voit hakea rakennuslupia ja hoitaa niihin liittyvän viranomaisasioinnin sähköisesti. Palvelu kokoaa kunnan viranomaisen, rakentajan, suunnittelijan ja muut rakentamisen ammattilaiset yhteen osoitteeseen. Hakemukset ja aineistot välittyvät päätöksentekoa varten suoraan kunnan järjestelmiin.

Palvelussa voi seurata lupa-asioiden ja hankkeiden etenemistä ja nähdä muiden osapuolten tekemät kommentit ja muutokset reaaliaikaisesti. Päätöksen jälkeen rakentamisen aikainen viranomaisasiointi voidaan hoitaa samassa palvelussa. Lupapiste kattaa rakennus-, toimenpide- ja purkamislupien hakemisen. Palvelussa voi tehdä viranomaisille myös neuvontapyyntöjä jo ennen rakennushankkeen käynnistymistä.

Asioijat rekisteröityvät palveluun pankkitunnuksillaan. Palvelu on selkeä ja helppokäyttöinen. Se ohjaa asioijaa hakemaan kohteen sijainnin kartalta ja tekemään hakemuksen tai ilmoituksen ohjeiden ja valintojen avulla riittävän yksityiskohtaisesti. Hakemusten käsittely ja lupa-asiointi on nopeampaa, sujuvampaa ja tehokkaampaa, kun tarvittavat tiedot ovat heti mukana eikä paperisia hakemuksia ja asiakirjoja tarvitse toimittaa erikseen eri toimijoille.

Palvelun tilaaja on ympäristöministeriö, ja sen toteuttaa Solita. Palvelu on osa valtiovarainministeriön koordinoimaa sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelmaa (SADe).

https://www.lupapiste.fi/ohjeet

Rakennusvalvontatoimisto sijaitsee kaupungin virastotalon 2. kerroksessa osoitteessa Harjukatu 21. Pyrimme palvelemaan pääsääntöisesti ajanvarauksella.

Soittoaikojen ulkopuolella vastaamme puhelimeen työtilanteen mukaan.  

Soittoajat
 
Maanantai klo 12 -13.00
Keskiviikko klo 12 -13.00
Perjantai klo 10 - 11.00
 
Palveluaika ilman ajanvarausta tiistai klo 12 -14.00.

faksi (03) 5652 0314

vst rakennustarkastajai Antti Haapala,  040 779 9282

rakennustarkastusinsinööri Tero Ojala 040 570 9009

lupavalmistelija Seija Aarnio  050 395 8752

LVI-insinööri Henry Immonen 040 7799 232