Nokian kaupunki

Joukkoliikenne

 Tampereen seudun joukkoliikenne

Nokian sisäisestä ja Nokian ja Tampereen välisestä linja-autoliikenteestä vastaa Tampereen seudun joukkoliikenne. Tampereen seudun joukkoliikenne palvelee koko Tampereen seudulla (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi). Käytössä on yhteinen vyöhykejärjestelmä, yhtenäiset liput, ikäryhmät sekä lippuetuudet.

Lisätietoja liikenteestä (mm. linjojen aikataulut, reitit, lipputuotteet) saat Tampereen joukkoliikenteen sivuilta.

Tampereen seudun joukkoliikenteeseen liittyvissä kysymyksissä palvelee Tampereen joukkoliikenteen asiakaspalvelu, joka ottaa vastaan myös Tampereen seudun joukkoliikennettä koskevat palautteet.

Tampereen seudun joukkoliikenteen tilaamassa liikenteessä kelpaavat vain seuraavat Matkahuollon lipputuotteet:
Etelä-Pirkanmaan seutuliput
Tampereen läntiset seutuliput
Tampereen itäiset seutuliput
Varusmieslitterat

Muut Matkahuollon lipputuotteet, esim. sarjaliput, eivät kelpaa maksuvälineeksi

Tampereen läntisen alueen joukkoliikenne ja kaukoliikenne

Nokialaisilla on mahdollisuus ostaa seutulippu Tampereen läntiselle seutulippualueelle (Huittinen, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Kihniö, Nokia, Pirkkala, Ruovesi, Sastamala, Virrat, Ylöjärvi). Seutulipulla voi matkustaa rajattomasti lipun voimassaoloaikana seutulippuun kuuluvien kuntien alueella. Lue lisää Tampereen läntisen alueen seutulipusta Matkahuollon sivuilta.

Useat yritykset tarjoavat kaukoliikenneyhteyksiä Nokialta muualle Suomeen. Aikataulut löytyvät kunkin yrityksen omilta sivuilta. Kaukoliikenteeseen liittyviin kysymyksiin ja palautteeseen liittyen ota yhteyttä suoraan liikennöivään yritykseen.

 

Palveluliikenne

PALVELULIIKENTEEN REITEISSÄ JA AIKATAULUISSA PIENIÄ MUUTOKSIA 1.6.2016 ALKAEN. TARKISTATHAN REITIN JA AIKATAULUN ENNEN MATKATARVETTA

Palveluliikenne palvelee kaikkia nokialaisia, kuitenkin ensisijaisesti vanhuksia ja liikuntarajoitteisia. Palveluliikennettä tarjoavat Kymppilinja sekä Pinsiön kutsutaksi.

Kymppilinja liikennöi reiteillä sivun alalaidasta löytyvän aikataulun mukaisesti. Aikataulu on jaossa myös autossa sekä Ikävinkissä. Kymppilinja voi poiketa reitiltään ja noutaa asiakkaan esim. kotiovelta, mikäli siirtyminen reitin varrelle on asiakkaalle hankalaa. Tarvittaessa kuljettaja myös avustaa autoon noustessa ja siitä poistuttaessa. Kymppilinjan kyytiin voi nousta reitin varrelta tai asiakas voi tilata noudon kotiovelta soittamalla kuljettajalle puh. 0400 949 265. Kuljettaja antaa mielellään lisätietoja Kymppilinjan toiminnasta.

Kymppilinjan käyttö maksaa asiakkaalle 2,50 €/suunta ja matka maksetaan kuljettajalle käteisellä. Kymppilinjan liikennöitsijänä toimii Tilausliikenne Atro Vuolle Oy.

Pinsiön kutsutaksia liikennöi 1.6.2016 lähtien Tilausliikenne Atro Vuolle Oy ja se toimii tiistaisin ja perjantaisin. Taksi on tarkoitettu palvelemaan kaikkia pinsiöläisiä, ensisijaisesti kuitenkin vanhuksia ja liikuntarajoitteisia. Taksi lähtee Pinsiöstä ensimmäisen asiakkaan luota noin kello 9.00 ja lähtö Nokian keskustasta takaisin Pinsiöön on noin kello 12.00. Kuljetusten edellytys on vähintään kahden matkustajan edestakainen matka. Matkojen tilaus tehdään numerosta 040 751 5826 tai sovitaan kuljettajan kanssa edellisen matkan aikana.

Pinsiön kutsutaksin käyttö maksaa asiakkaalle 2,50 €/suunta ja matka maksetaan kuljettajalle käteisellä.

 

Tampereen seudun joukkoliikenne

Tampereen seudun joukkoliikenne

Frencelinaukio 2 B, Tampere
p. 03 5656 4700
joukkoliikenne@tampere.fi