Nokian kaupunki

Kolmenkulma

SEUTUYHTEISTYÖNÄ SUURALUE YRITYKSILLE

Tampereen, Nokian ja Ylöjärven kaupungit käynnistivät seutuyhteistyönä vuonna 2005 mittavan yritysaluehankkeen. Uusi alue tulee olemaan seutukunnan laajin yritysalue. Kokonaispinta-alaltaan uusi kaavoitettava alue on runsaat 600 hehtaaria.

Alue on nimetty Kolmenkulmaksi. Alueen nimi viittaa sen sijaintiin kolmen valtatien ja kolmen kaupungin risteyskohdassa.

Yhdessä jo rakennettujen yritysalueiden kanssa Kolmenkulma muodostaa yhteensä yli 850 hehtaarin yrityskeskittymän. Uudelle alueelle on arvioitu syntyvän yli 10 000 työpaikkaa.

KOLMENKULMAN SIJAINTI

Kolmenkulman yritysalue rajoittuu itäkulmaltaan Tampereen Myllypuron yrityskeskittymän naapuriksi. Nokian puoleinen osuus yhtyy Kankaantaan teollisuusalueeseen ja Ylöjärven puolella Soppeenmäen yritysalueeseen.

Kolmenkulman yritysalueen halki kulkee Tampereen seudun uusi läntinen kehätie, jonka ensimmäinen vaihe valmistui syksyllä 2006. Toisen vaiheen rakentaminen käynnistyi välittömästi. Kalkusta Ylöjärvelle johtavan osuuden rakennustyöt käynnistyvät keväällä 2007. Kehätie valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2008 loppuun mennessä.

Kolmenkulman erityisvahvuutena onkin sen erittäin hyvä logistinen sijainti. Alue sijoittuu valtateiden 3, 11 ja 12 risteyskohtaan, joten kulkuyhteydet ovat erinomaiset valtakunnan jokaiseen suuntaan. Lisäksi on huomioitavaa, että Tampere-Pirkkalan lentokenttä on vajaan 10 minuutin ajomatkan päässä.

Valtateiden välittömään läheisyyteen rakentuville yrityksille Kolmenkulma tarjoaa lisäksi hyvän näkyvyyden ja edustavan sijainnin.

OTA YHTEYTTÄ

Nokian kaupunki, elinkeinopalvelut

elinkeinopäällikkö Henry Moisio, p. 040 7799 003

sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi

Katso lisätietoja myös Kolmenkulman omilta kotisivuilta.