Nokian kaupunki

Näyttelyt

Aineistonäyttely ja kuvitusnäyttely heinäkuussa

Heinäkuussa on pääkirjastossa esillä kirjastoharjoittelija Oskarin Vaarasin kokoama aineistonäyttely Alan Mooren teoksista.

Näyttelyseinällä esillä on Lastenkirjainstituutin välittämä kuvitusnäyttely Markus Majaluoman ja Hannu Tainan kuvituksista. Näyttely on pääkirjastossa 25.8. saakka ja sen jälkeen Linnavuoressa syyskuun ajan.

Kirjailijaesittelyssä Alan Moore

Heinäkuun ajan pääkirjastolla on nähtävissä aineistonäyttely Alan Mooresta. Moore on englantilainen käsikirjoittaja ja kirjailija, joka on yksi merkittävimpiä 1900-luvun länsimaalaisia sarjakuvantekijöitä. Hänen Hugo-palkittua teostaan Vartijat on kuvattu yhdeksi mullistavimmista sarjakuvista. Muita hänen tunnettuja teoksiaan ovat esimerkiksi V niin kuin verikosto, Batman: Tappava vitsi ja Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga.

Näyttelystä löytyvät:

Batman: Tappava vitsi (Batman: The Killing Joke)
Halo Jones (The Ballad of Halo Jones)
Helvetistä (From Hell)
Hiljainen kuolema (A Small Killing)
Kapteeni Britannia (Captain Britain)
Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga (The League of Extraordinary Gentlemen)
Nemo-trilogia (Nemo Trilogy)
Rämeen olento (Saga of the Swamp Thing)
V niin kuin verikosto (V for Vendetta)
Vartijat (Watchmen)

Kaikki näyttelyssä esillä olevat teokset ovat vapaasti lainattavissa.

Markus Majaluoman ja Hannu Tainan kuvituksia

Markus Majaluoman (1961-) on opiskellut kuvataideopettajaksi. Kuvittamisen lisäksi hän on tehnyt myös sarjakuvaa. Näyttely sisältää hänen akvarellilla ja tussilla toteutettuja kuvituksiaan Olavi ja Aapo -kirjoihin (Tammi, 1996 ja 1998) sekä Sinikka ja Tiina Nopolan Heinähattu ja Vilttitossu ja tanssiva konstaapeli -kirjaan (Tammi, 2003).

Hannu Taina (1941–)on taiteilija sekä graafikko, joka on kuvittanut lastenkirjoja 1970-luvulta lähtien. Hän on saanut kuvituksistaan tunnustusta niin koti- kuin ulkomaillakin useiden ja ansainnut mm. Rudolf Koivu -palkinnon sekä valtion taideteollisuuspalkinnon. Näyttely sisältää Tainan akvarelleja ja tussipiirustuksia Raija Siekkisen kirjaan “Utelias fauni” (Otava, 1989) ja Elina Karjalaisen Uppo-Nalle-kirjoihin (WSOY, 1982, 1986 ja 1987).

Oma näyttely kirjastossa?

Haluaisitko tuoda keräilyesineesi tai tekemäsi käsityöt muidenkin ihasteltavaksi.

Kuvia kirjaston näyttelytiloista
Jos kiinnostuit, kerro meille näyttely-ehdotuksesi, niin otamme sinuun yhteyttä!

 Kirjastossa vaihtuvia aineistonäyttelyjä ympäri vuoden

Pääkirjastossa ja Linnavuoren kirjastossa on omien näyttelyjen lisäksi ulkopuolisten järjestämiä näyttelyitä. Esillä on ollut mm. käsitöitä, pienoismalleja, valokuvia, pop-taidetta.